Het ongenoegen bij het personeel van het AZ Herentals en de dienst Spoed groeit. Reden is de in oktober van dit jaar aangekondigde komst van dokter Luc Beaucourt. Die moet de dienst spoed mee coördineren en van de afdeling een hecht team maken.



Vooral  de uitlatingen van de bekende spoedarts zelf zaaien twijfel.

De mensen mogen van hem verwachten dat hij van de spoeddienst een paradepaardje zal maken, dat hij er doortastend zal optreden. Ook het gegeven dat hij vier jaar nodig zou hebben om van de spoeddienst het paradepaardje te maken, gaat er bij hen niet in.

"Door de uitlatingen lijkt het hier wel of het op de spoeddienst een rommeltje is, en dat vinden we op zijn minst kort door de bocht", klinkt het bij het personeel.  Bovendien: "Beaucourt werkt toch niet gratis?, wat kost dat niet?"

Het personeel wacht tot er nieuwe initiatieven worden genomen. Al hoopt het personeel daarbij wel dat er nergens een internationale ramp gebeurd want dan is Beaucourt niet te houden...

Het was maandag extra druk op de spoeddienst van Herentals. De eerste winterprik zorgde er voor dat er meer mensen met gebroken polsen, schouder- en knieblessures werden binnengebracht.

Foto archief.